Zalig Kerstfeest! (week 52)

Kerst 2017_20171223_112042_HDRDe boodschap teruglezen

Schriftlezingen van 24 december 2017, de vierde zondag van de advent (B): Deut. 18,15-20. – 1 Kor. 7,32-35. – Marc. 1,21-28

Schriftlezingen van 24 december: Kerstavond: Jes. 9,1-3.5-6. – Titus 2,11-14. – Luc. 2,1-14

Schriftlezingen van 25 december Kerstmis: Jes. 52,7-10. – Hebr. 1,1-6. – Joh. 1,1-18 of 1-5.9

 


kaarsGebedsintenties 24-25 december

Voor alle parochianen die ziek zijn, thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen, en speciaal om kracht voor een ernstig zieke.

Voor de parochianen die onlangs zijn overleden: Hendrikus Smit. – Mevrouw Kocken-van Wensveen. – Jan van der Meer.

Voor de overledenen: (19:00 uur) Kees van Hoof – Marja en Jan Kooijman – Theo en Lenie den Elsen – Kees en Annie Berg – Kleindochter Anne – Ingrid van Nierop-Visser – Wim en Inge van Leeuwen – Marien en Gré Menken-van der Poel – Jan en Tiny van Cassel-van der Hoeven – Elly en Theo Vlasveld – Willem, Maarten en Lidwien Kocken – Josephine van Galen – Overleden familie Van Rijn. —  (21:30 uur) Patricia Bruines. – Nel en Jan Zandbergen – Jan de Vette – Ton Choufoer – Gijs Duivenvoorden – Nel Bruines-Overmeer – Anneke de Vriend – Joop van Dijk – Jan van der Meer – Jan Straathof – Overleden familie Noordman – Overleden familie Oliehoek – Overleden familie De Wolf – Overleden familie Boers – Siem Heemskerk. – Theo Hin – Bruno van Dijk – Caroline Berghuis – Bert Rijsbergen – Josephine van Galen – Overleden familie Van Rijn. — (23:30 uur) Ivo Harteveld – Ella van Eijk – Maria Verhoef-van Duijnhoven – Hubertus Verhoef – Johanne Stegershoek-Verhoef – Jan Roeleven – Gerard Knigge – Anna, Jan en Marianne Versteegen – Koss, Corrie, Toos en Jan Mooijman – Inge en Wim van Leeuwen – Helmi Vis-van Bilderbeek – Ester van Delft-Detic – Miep en Piet van Hooven – Josephine van Galen – Overleden familie Van Rijn.  —  (9:30 uur) Kees van Hoof – Truus de Boer-van Wieringen – Jan de Vette – Ton van Kempen – Jan Mooren – Overleden familie Bruines-Overmeer – Sacha Lim – Paul Snijders – Gita en Frans Cortenbach – Vader, moeder en Martin Hendriks – Riet en Jaap van Diemen – Corrie Bousie – Paula Sevat-Dries – Riet en Piet van Zijp – Marion van der Krogt – Josephine van Galen – Overleden familie Van Rijn.

Voor al wat parochianen hebben toevertrouwd aan het papier van het intentieboek, of met zich meedragen in hun hart.


kerstbal_01Mededelingen 24-25 december

Maandag 25 december is het Eerste Kerstdag. ’s Middags is er Kindje wiegen voor de allerkleinsten. Er wordt een kerstverhaal voorgelezen en er worden liedjes gezongen om er een gezellig samenzijn voor de kinderen van te maken. Aanvang: 14:00 uur.

Woensdag 27 december is er om 10:00 uur een woord- en gebedsviering in de Mariakapel.

Zondag 31 december is er om 09:30 uur een eucharistieviering waarin pastoor W. Broeders voorgaat. Met medewerking van het jongerenkoor.

Maandag 1 januari is er om 11:00 uur een eucharistieviering waarin pater  met medewerking van het Dames- en Herenkoor. Voorganger is Pater L. van Ulden O.F.M.

Inmiddels zijn er nieuwe afleveringen van het bisdomblad Tussenbeide en het parochieblad Rondom de Kerk (kerstnummer). U kunt ze meenemen vanuit de kerk.


Rotterdam.relEerste bijeenkomst in het Jaar van Gebed is oecumenisch

In Centrum Vronesteyn te Voorburg vond op vrijdag 15 december de bijeenkomst plaats ‘Bidden in de rooms-katholieke en protestantse traditie.’ Het was de eerste bijeenkomst in het Jaar van Gebed dat het bisdom Rotterdam houdt van de Advent 2017 tot de Advent 2018. Na de Kerst, begin 2018, zal hiervoor een jaarprogramma worden uitgebracht. Lees meer


Kerstmis revisited_326x235Kerstmis revisited

‘Met Kerstmis wordt ons een nieuwe kans geboden. Je bent vrij om er wel of niet op in te gaan. Het is de weg van de gebrokenheid, van het kwetsbare, de kracht van het zwakke. Dat is aantoonbaar in Jezus, in zijn gang door tijd en verder, over de grens van onze tijd heen, want hij leeft nog steeds,’ aldus pastoor Joost Jansen oPraem. Lees meer (via www.katholiek.nl)