Lezingen, intenties, mededelingen & nieuws (week 48)

bijbel-deur_147174854848

De boodschap teruglezen

Schriftlezingen van zondag 26 november, Hoogfeest van Christus Koning: Ez. 34,11-12.15-17. – 1 Kor. 15,20-26.28. – Mat. 25,31-46


kaarsGebedsintenties 26 november

Voor alle parochianen die ziek zijn, thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen, en speciaal om kracht voor een ernstig zieke.

Voor de overledenen: Sacha Lim. – Paul Snijders. – Vader, moeder en Martin Hendriks. – Marion van der Krogt. – Riet en Jaap van Diemen. – Ester ven Delft-Detic. – Paula Sevat-Dries. – Josephine van Galen. – Overleden familie Van Rijn.

Voor Tiny van Wetten-van Diemen, onlangs overleden.

Voor al wat parochianen hebben toevertrouwd aan het papier van het intentieboek, of met zich meedragen in hun hart.


Logo_DGHMededelingen 26 november

Woensdag 29 november is er om 10:00 uur een woord- en gebedsviering in de Mariakapel.

Donderdag 30 november is er om 19:15 uur een oecumenische adventsvesperdienst in de Dorpskerk in Leiderdorp. Voorganger is Leo Koot.

Zondag 3 december is er om 9:30 uur een eucharistieviering waarin pastoor W. Broeders voorgaat. Met medewerking van het jongerenkoor.


Parochiedag geslaagd

Na de eucharistieviering van afgelopen zondag – waarin ook de familiekamer werd ingewijd, zie het bericht hieronder – bezochten veel parochianen het atrium voor een extra gezellige ‘nazit’: om een praatje te maken met elkaar en met pastoor Broeders, alsook om te genieten van koffie met een uitgelezen variëteit aan zelfgebakken cakes, koeken en taarten. Ter verhoging van de feestvreugde zongen Riet Heemskerk en Ans Bulles op een welbekende melodie over een herder die, afdwalend van de grote stille heide, ook in zijn sas bleek te zijn met de witgewolde kudde van de Rijndijk. Jonge kerkgangers konden zich laten schminken. Nadat er drankjes waren ingeschonken en schalen met bitterballen werden rondgedeeld, bereikte de feestelijke stemming een hoogtepunt. Veel dank aan het keukenteam en de andere vrijwilligers voor de verleende diensten!

Parochiedag_IMG-20171121-WA0014       Parochiedag_IMG-20171121-WA0016


rwanda_-_straatbeeld

Adventsactie

Dit jaar is de Adventsactie in de parochie H.H. Petrus en Paulus, dus ook in onze parochiekern, gewijd aan de straatkinderen in Rwanda. Met uw bijdragen kunnen straatkinderen in de hoofdstad Rigali op adem komen in een opvangcentrum, om van daaruit vaak te reïntegreren in hun eigen gezin, bij familie of pleeggezin. Lees meer


Leonardo_da_Vinci,_Salvator_Mundi,_c.1500Recordbedrag voor Christusportret

Het schilderij Salvator Mundi van Leonardo Da Vinci is op 15 november bij Christie’s in New York voor 450 miljoen dollar (382 miljoen euro) van eigenaar verwisseld. Het is daarmee het duurste schilderij ter wereld. Nooit eerder werd er zoveel voor een schilderij betaald. De identiteit van de koper blijft geheim. Lees meer (via www.kro.nl)