Lezingen, gebedsintenties, mededelingen (week 39)

bijbel-deur_147174854848De Boodschap teruglezen

Schriflezingen van zondag 25 september 2016, de zesentwintigste zondag door het jaar (C):  – Amos 6,1a.4-7. – 1 Tim. 6, 11-16. – Luc. 16,19-31

Beluister kapelaan Roderick van Attekum over de evangelielezing: Zorg voor geluk  (via Katholiekleven.nl).


kaarsGebedsintenties 25 september

Voor Sacha Lim. – Paul Snijders. – Gerard Gründemann. – Lies en Adriaan Vreeburg. – Miep van Hooven. – Corry Zwetsloot-van der Meer. – Peter Hartwijk. – Overleden familie Van Rijn.

Voor de overledenen die onlangs uitgeleide zijn gedaan in onze parochiegemeenschap: Margit Blom-Moormann (8 juli). – Riet van Diemen-Tijssen (24 juli). – Corrie Overbeek-van der Vlugt (2 augustus). – Koos van Polanen (7 augustus). – Frank Huibers (8 augustus). – Gé de Gunst (19 augustus). – Riet van Zijp-Juffermans (20 augustus). – Corrie van Dorp-Brouwer (15 september).

Voor al wat parochianen hebben toevertrouwd aan het papier van het intentieboek of met zich meedragen in de stilte van hun hart.

Algemene gebedsintentie van paus Franciscus voor de maand september: de centrale plaats van de menselijke persoon.


Logo_DGHMededelingen 25 september

  • Woensdag 28 september is er om 9:30 uur een woord- en gebedsviering in de pastorie van de Meerburg, en om 10:00 uur een woord- en gebedsviering in de Menswording.
  • Donderdag 29 september is er avondgebed in de Menswording. Aanvang: 19:15 uur. Een moment van bezinning na een drukke dag.
    Daarna is er een bijeenkomst van de werkgroep sluiting Menswording en inzegening Meerburg. Aanvang 20:00 uur.
  • Zondag 2 oktober is er om 9:30 uur een eucharistieviering, waarin pater L. van Ulden O.F.M. voorgaat. Met medewerking van het jongerenkoor.
  • De collecte voor de activiteiten van Vredesorganisatie Pax heeft € 184,10 opgebracht, waarvoor veel dank.
  • Vanuit de werkgroep die de bedevaarten organiseert, kwam de melding binnen dat de bedevaart naar Nootdorp verplaatst is van 13 november naar 20 november a.s.
  • In de hal vindt u een folder over “Geloofsverkenning -Vorming – Verdieping.” Het is te veel  om op te noemen. Neemt u de folder mee naar huis om rustig na te lezen.
  • Blijft u alstublieft denken aan een bijdrage voor de Voedselbank.

Paus Franciscus: wees barmhartig zoals de hemelse vader

kerknet-beIn zijn toespraak bij de audiëntie op woensdag 21 september belichtte paus Franciscus het motto van het Heilig Jaar: Barmhartig zoals de hemelse Vader. Lees meer