Eritrese christenen kerken tijdens Goede Week in Menswordinggebouw

eritrese-christenen-antoniuskerk

Eritrese christenen uit Leiden tijdens hun kerstviering in de Antoniuskerk te Leiden

Tijdens de Goede Week zal het gebouw van de voormalige Menswording aan het Heelblaadjespad in Leiderdorp gebruikt worden door de Eritrees Orthodoxe gemeenschap van Leiden. Deze groep kerkt al geruime tijd op zaterdag in de Sint Josephkerk aan de Herensingel. Dit jaar valt ‘ons’ Paasfeest samen met het Paasfeest volgens de orthodoxe kalender van de Eritrese gemeenschap. Die kan daarom niet aan de Herensingel terecht om het Paasfeest met alle voorbereidingen daarop te vieren.

Een vergelijkbare situatie deed zich al eerder voor met Kerstmis, dat door de orthodoxe christenen op 6 januari gevierd wordt. Toen heeft de Eritrese gemeenschap in overleg met het parochiebestuur van HH Petrus en Paulus haar kerstviering kunnen houden in de Antoniuskerk aan het Vijf Meiplein.

Dat het Paasfeest van de orthodoxe kerk en de katholieke kerk dit jaar samenvallen, werd ons pas vorige week duidelijk. Het parochiebestuur heeft besloten onze medechristenen ook ditmaal te helpen. De omwonenden en ook de gemeente Leiderdorp zijn inmiddels ingelicht.

Dit besluit betekent een eenmalige uitzondering op het strikte beleid om het gebouw aan het Heelblaadjespad  niet meer te gebruiken voor eigen activiteiten of voor verhuur. Het bestuur rekent op uw begrip in deze.

Wilbert van Erp, namens het parochiebestuur van HH. Petrus en Paulus

ben-krabbendamIn memoriam: Ben Krabbendam

Op woensdag 21 maart jongstleden is Bernard Krabbendam overleden. Omdat zijn uitvaartdienst, waarin pastoor Broeders voorging, plaatsvond in de Hartebrugkerk te Leiden, is dit nieuws bij parochianen van de Goede Herder mogelijk niet of pas laat bekend geworden. Ben Krabbendam kerkte samen met zijn vrouw Gerda vele jaren in de Menswordingparochie te Leiderdorp. Hij deed er vrijwilligerswerk, onder meer als koster op zondag, later ook als reservekoster voor de diensten door de week. Ondanks zijn rustige uitstraling was Ben een fanatieke snelwandelaar, die tot op hoge leeftijd nog aan tal van wedstrijden deelnam. Ben Krabbendam is 82 jaar geworden.