Lezingen, intenties, mededelingen & nieuws (week 10)

De boodschap teruglezen

Schriftlezingen van zondag 11 maart 2018, de vierde zondag van de Veertigdagentijd (B): 2 Kron. 36,14-16.19-23. – Ef. 2,4-10. – Joh. 3,14-21

Met links naar de bijbelhoofdstukken in de Willibrord-vertaling. Zie ook: lezingen, audiofragmenten en commentaar (via www.bijbelhuiszevenkerken.be) – lezingen en korte meditaties ontleend aan het Missaal voor zon- en feestdagen (via www.virc.at)


Misintenties 11 maart

Voor alle parochianen die ziek zijn, thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen.

Voor de parochianen die onlangs zijn overleden:

Jacky Ponsioen-Rasué,  die gisteren vanuit onze kerk is begraven. – Ton van der Voort, die dinsdag a.s. zal worden begraven. – Hubertus van Mil, die zaterdag a.s. zal worden begraven. – Quirinus Bruines. – Charles Borremans. – Cornelia Prins-Kooloos.

Voor overleden parochianen: Patricia Bruines. – Ton Choufoer. – Jan de Vette. – Jan van der Meer. – Truus de Boer-van Wieringen. – Theo Hin. – Bruno van Dijk. – Caroline Berghuis. – Bert Rijsbergen. – Josephine van Galen. – Familie van Rijn.

Voor al wat parochianen hebben toevertrouwd aan het papier van het intentieboek, of met zich meedragen in hun hart.


Mededelingen 11 maart

Dinsdag 13 maart  is er om 10:30 uur de uitvaartdienst voor Ton van der Voort.

Woensdag 14 maart is er om 10:00 uur een eucharistieviering in de Mariakapel. Voorganger is pater L. van Ulden O.F.M.

Donderdagavond 15 maart wordt de oecumenische vesperviering in de Veertigdagentijd gehouden in de Dorpskerk in Leiderdorp. Aanvang: 19:15 uur.

Vrijdag 16 maart is er om 11:00 uur de uitvaartdienst voor de heer Hubertus Johannes Maria van Mil, die op zaterdag 10 maart is overleden in de leeftijd van 89 jaar.

Zaterdag 17 maart wordt in Amsterdam de Stille Omgang gehouden. Informatie over deze nachtelijke processie vindt u op de website. Ook is er een aparte stille omgang voor jongeren. Lees meer

Zondag 18 maart is er om 09:30 uur een eucharistieviering, waarin pastoor Broeders voorgaat. Met medewerking van het dames- en herenkoor.


‘Met Uw wegen vertrouwd’: een digitale 40-dagenretraite

Op 14 februari 2018, Aswoensdag, is de digitale 40-dagenretraite ‘Met Uw wegen vertrouwd’ van start gegaan. Deze vastenretraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. De dagelijkse nieuwsbrieven zijn geschreven door de jezuïet Hans van Leeuwen. Andere mogelijkheid: overweeg per week een geloofsimpuls in combinatie met verdiepende citaten en gebedstips.

Lees ook het interview met Hans van Leeuwen in www.igniswebmagazine.nl

 


Zoeterwouds korenfestival (17 maart)

Zaterdag 17 maart wordt in Zoeterwoude een korenmiddag gehouden, mede ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het koor Cantate Domino. Plaats van handeling is de Christus-Dienaarkerk (Van Swietenstraat 1). Dit kerkgebouw zal begin mei worden gesloten (waarna de heringerichte Sint-Jan Onthoofdingkerk met Pinksteren opnieuw wordt ingewijd). Maar liefst acht koren – waaronder ons eigen dames- en herenkoor! – zorgen met elkaar voor een aantrekkelijk programma, dat om 14:00 begint en om 17:00 uur eindigt. De toegang is gratis. Kaarten zijn af te halen bij de leden van het koor. Lees meer


Concert kamerkoor Soglasije (25 maart)

Het Zaandams kamerkoor Soglasije bestaat uit geschoolde amateurzangers, die onder leiding van dirigent Sergey Latychev een repertoire zingen van Russische liturgische gezangen, klassieke en volksliederen. Op zondagmiddag 25 maart geeft Soglasije een concert in de Goede Herderkerk. Aanvang 15:00 uur. Zaal open: 14:30 uur. De toegangsprijs bedraagt EUR 15,= (in de voorverkoop via www.soglasije.nl EUR 12,50). Lees meer