Schriftlezingen van zondag 8 juli, de veertiende zondag door het jaar (B):  Ez. 2,2-5. − 2 Kor. 12,7-10. − Marc. 6,1-6

Met links naar de bijbelhoofdstukken in de Willibrordvertaling. Zie ook: lezingen, audiofragmenten en commentaar (via https://www.bijbelhuiszevenkerken.be) – lezingen en korte meditaties ontleend aan het Missaal voor zon- en feestdagen (via http://www.virc.at)

Misintenties 8 juli

Voor de parochianen die onlangs zijn overleden: Bep Vorst-Visser, die donderdag j.l. vanuit onze kerk is uitgedragen. – Dick van der Hulst. − Helga Versteegen; Wim Pieterse. − Jan van Heek. − Ank Overdijk-Snoek. − Ed Groenen.

Voor overleden parochianen: Jan Mooren. − Kees van Hoof. − Joop Vorst. − Truus de Boer- van Wieringen. − Petronella Kocken-van Wensveen. − Theo Hin. − Bruno van Dijk. − Caroline Berghuis. − Bert Rijsbergen. − Ivo Harteveld. − Ella van Eijk. − Hubertus Verhoef. − Maria Verhoef-van Duijnhoven. − Johanna Stegershoek-Verhoef. − Jan Roeleven. − Gerard Knigge. − Anna en Jan Versteegen. − Helmi Vis-van Bilderbeek. − Josephine van Galen. − Overleden familie Van Rijn. − Jan Hockx. – Lidwine Hockx-Klugt. – Trudie van Veen-Hockx – Marianne Binnendijk-Hockx.

Mededelingen 8 juli

Dinsdag 10 juli is de uitvaartdienst voor de heer Dick van der Hulst, met medewerking van het dames- en herenkoor. Voorganger is Pastoor Broeders. Aanvang: 11:00 uur.

Woensdag 11 juli is er om 10:00 uur een eucharistieviering in de Mariakapel. Voorganger is pater L. van Ulden O.F.M.

Zondag 15 juli. is er om 9:30 uur een eucharistieviering waarin pastoor Broeder voorgaat. Met medewerking van het dames- en herenkoor. Er is kinderopvang aanwezig.

Onze schaapskooi in beeld (15)

Zaterdag 30 juni was een drukke dag voor onze vrijwilligers. ‘s Middags verzorgden ze een smaakvolle high tea (een van de kavels van de missieveiling in Zoeterwoude). ‘s Avonds waren ze weer present voor de catering rond het optreden van het koor Key2Singing. Dank voor alle inspanningen!

Overleden: Dick van der Hulst

Op donderdag 5 juli is overleden de heer Theodorus Gerardus van der Hulst, echtgenoot van Annie Zonneveld, in de leeftijd van 89 jaar. De uitvaartdienst voor Dick van der Hulst zal worden gehouden op dinsdag 11 juli, in de Goede Herderkerk; aanvang: 11:00 uur. Aansluitend vindt de teraardebestelling plaats op de begraafplaats van de H. Laurentiuskerk, Leidseweg 98 te Voorschoten. Daarna is er gelegenheid tot condoleren in het Bondsgebouw naast de Laurentiuskerk.

Overleden: kardinaal Tauran

Op donderdag 5 juli overleed de Franse kardinaal Jean-Louis Tauran, de man die vijf jaar geleden de nieuwe paus Franciscus aankondigde met “Habemus Papam”. Tauran vervulde diverse functies in de diplomatieke dienst van de Heilige Stoel, en was onder meer bibliothecaris van de Vaticaanse Bibliotheek. Als president van de Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog had hij grote verdiensten. Tauran werd 75 jaar. Lees meer (via www.kerknet.be)