Lezingen, intenties, mededelingen & nieuws (week 29)

De boodschap teruglezen

Schriftlezingen van zondag 22 juli, de zestiende zondag door het jaar (B): Jer. 23,1-6. − Ef. 2,13-18. − Marc. 6,30-34

Met links naar de bijbelhoofdstukken in de Willibrordvertaling. Zie ook: lezingen, audiofragmenten en commentaar (via www.bijbelhuiszevenkerken.be) – lezingen en korte meditaties ontleend aan het Missaal voor zon- en feestdagen (via www.virc.at)


Gebedsintenties 22 juli

Voor alle parochianen die ziek zijn: thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen.

Voor de parochianen die onlangs zijn overleden: Dick van der Hulst. − Bep Vorst-Visser. − Helga Versteegen. – Ank Overdijk-Snoek. − Ed Groenen.

Voor Peter Brouwer, die gisteren overleed, en om kracht en sterkte voor Heleen, zijn vrouw en een van onze lectoren, en voor hun kinderen.

Voor overleden parochianen: Alie Rotteveel. − Nel Bruines – Overmeer. − Anneke de Vriend. − Joop van Dijk. − Gijs Duivenvoorden. − Siem Heemskerk. − Vincent Smeets. – Charles Borremans. − Quirinus Bruines. − Tootje Gründemann. − Josephine van Galen. − Overleden familie Van Rijn. −

Voor al wat parochianen hebben toevertrouwd aan het papier van het intentieboek, of met zich meedragen in hun hart.


Mededelingen 22 juli

Woensdag 25 juli is er om 10:00 uur een woord- en gebedsviering in de Mariakapel.

Zondag 29 juli is er om 09:30 uur een eucharistieviering met medewerking van het dames- en herenkoor.  Voorganger is pastoor J. Smith.


Uit de regio Oost

Zaterdag 28 juli is er om 19:00 uur een eucharistieviering in de St. Jan, Zuidbuurtseweg te Zoeterwoude. Voorganger is pater L. van Ulden O.F.M. Met medewerking van het parochiekoor.

 


Kerkklokken luiden voor Les Bleus

In Rouen luidden afgelopen zondagavond de klokken van de kathedraal, nadat Frankrijk in Moskou wereldkampioen voetbal was geworden. Met speciale toestemming van aartsbisschop Dominique Lebrun, die vroeger dertien jaar voetbalscheidsrechter was, en het voetbalspel roemt vanwege “zijn grote integratieve kracht voor de samenleving”. Lees meer (via www.kro.nl)


Waarom vakantie nemen een kunst is

Vakantie is, zoals de zevende dag van Gods schepping, aldus Guido Dierckx: een tijd om eens heel anders te gaan leven, om te ervaren dat het goed leven kan zijn in deze wereld.

Zon, rust en jezelf laten verrassen: de vakantie als bezinning. Lees meer (via www.kerknet.be)