bijbel-deur_147174854848De boodschap teruglezen

Schriftlezingen van zondag 27 augustus 2017, de eenentwintigste zondag door het jaar (A): Jes. 22,19-23. – Rom. 11,33-36. – Mat. 16,13-20

kaarsGebedsintenties 27 augustus

Voor alle parochianen die ziek zijn: thuis, in de ziekenhuizen  en verpleeghuizen.

Voor de overledenen: Ton Choufoer. – Ton van Kempen. – Sacha Lim. – Paul Snijders. – Lies en Adriaan Vreeburg. – Vader, moeder en Martin Hendriks. – Marion van der Krogt. – Siem Heemskerk. – Overleden familie Van der Hulst-van der Geest. – Josephine van Galen. – Overleden familie Van Rijn.

Voor de overleden parochianen die onlangs uitgeleide zijn gedaan: Helmi Vis-van Bilderbeek. – Jan Remmerswaal. – Gijs Duivenvoorden.

Voor al wat parochianen hebben toevertrouwd aan het papier van het intentieboek of bewaren in hun hart.

Logo_DGHMededelingen 27 augustus

Woensdag 30 augustus is er om 10:00 uur een woord- en gebedsviering in de Mariakapel.

Zondag 27 augustus is er om 9:30 uur een woord- en gebedsviering, waarin Thea Dingjan voorgaat. Met medewerking van het jongerenkoor.

Dinsdag 5 september: Huwelijksinzegening van Mayke Rotteveel en Sander Kalshoven.

De HH. Petrus en Paulusparochie organiseert het komende jaar weer diverse bijeenkomsten voor tieners. De eerste bijeenkomst (met overnachting) is gepland in het weekend van 16-17 september. Voor meer informatie zie hieronder de blogpost van 13 augustus.

Wilt u kopij voor de komende nieuwsbrief uiterlijk vrijdag 1 september inleveren via email: nieuwsbrief.degoedeherder@yahoo.com

kerkproeverij_8870Op initiatief van de Raad van Kerken wordt in het weekend van 9 en 10 september landelijk de campagne Kerkproeverij gehouden. U kunt dan iemand uitnodigen om mee te komen naar de kerk en iets te proeven van het geloof, van de kerksfeer, van wat ons sterkt en goed doet.

In de kerk liggen uitnodigingskaartjes die u voor dit doel kunt meenemen. Vul daarop plaats en tijd in en nodig iemand ermee uit: een kennis, een van uw buren of misschien een collega. In Engeland, waar het initiatief vandaan komt, heeft men gezien hoe leuk mensen het vinden om eens te komen ‘proeven’.

Bij de Kerkproeverij zijn deze ‘gasten’ natuurlijk ook welkom na de viering op de koffie.

Laten we aansluiten bij dit landelijk initiatief en proberen anderen wat te laten proeven van ons geloof. Wie weet smaakt het naar meer!

Lees ook de column van Leo Fijen over kerkproeverij (via www.kro.nl). Tot slot nog enkele tips:

• Denk goed na over wie je uitnodigt. Mensen uitnodigen met wie je weinig relatie hebt, werkt meestal niet. Het gaat om buren, kennissen of vrienden die niet (meer) naar de kerk gaan en met wie je een relatie hebt, die jou vertrouwen.
  • Houd de uitnodiging luchtig, vrijblijvend: “Zou het je wat lijken om een keer mee te gaan naar mijn kerk? Ik zou het in ieder geval leuk vinden. Deze zondag is speciaal voor gasten.”
  • Nodig mensen persoonlijk uit, niet via een briefje door de brievenbus.
  • Vertel erbij dat er niets van hen verwacht wordt, en dat ze kunnen gaan ‘zoals ze zijn’.
  • ‘Succes’ is niet als mensen ‘ja’ zeggen. ‘Nee’ is ook een antwoord.

NalatenNalaten dichtbij huis, dichtbij uw hart

Als kerkgemeenschap beleven we samen het geloof dat ons van generatie op generatie is overgedragen. Dat geloof mogen wij op onze beurt weer doorgeven aan volgende generaties. Dat kan onder meer door de kerk als begunstigde op te nemen in uw testament. In een testament kunt u vastleggen dat u naast kinderen, familie of vrienden ook de kerk laat delen in wat u zelf mocht ontvangen.

Met uw nalatenschap draagt u bij aan een kerk die ook in de toekomst een levendige gemeenschap vormt die diaconaal en missionair aanwezig is in de directe omgeving en in de wereld. Wat u nalaat krijgt zo een bestemming dichtbij huis en dichtbij uw hart. Wilt u meer weten over de mogelijkheid om na te laten aan onze kerk, neem dan contact op met penningmeester Freek Versteegen (email: mft.versteegen@wxs.nl)