Nieuwjaarsbijeenkomst HH Petrus en Paulusparochie

170114ghkerk_9919

Op zaterdag 14 januari vond de nieuwjaarsbijeenkomst plaats voor alle vrijwilligers van de HH Petrus en Paulusparochie. Bijna honderdvijftig doorzetters uit Leiden en omgeving bezochten ondanks de winterse buien de Goede Herderkerk en zagen hoe prachtig de inmiddels doorgebroken zon in het atrium en de kerkzaal scheen.

Onder het genot van hapjes en drankjes was er ruim gelegenheid om elkaar “zalig nieuwjaar” te wensen. Vice-voorzitter Wilbert van Erp heette de aanwezigen van harte welkom en memoreerde de sluiting en herinrichting van gebouwen die in onze grote parochie worden afgerond, uitgevoerd dan wel voorbereid. De toespraken van pastoor Smith en pastoor Broeders – elk retorisch verantwoord gestructureerd in drie punten – nodigden de parochianen uit om het komende jaar (meer) vrijmoedig te spreken over ons geloof, waarbij het catechese-aanbod van de komende maanden een steun in de rug kan zijn.

Namens de beheercommissie en pastoraatgroep keek Gerard van der Hulst terug op het herinrichtingsproces dat in parochiekern De Goede Herder de laatste anderhalf jaar heeft plaatsgevonden. Niet alleen een sluiting en herinrichting van gebouwen maar ook en meer nog een herinrichting en opbouw van onze gemeenschap: op weg naar één Goede Herderkerk. Dat is ook de titel van het boekje dat in december 2016 aan alle parochianen werd uitgereikt. Het werd ook aangeboden aan de aanwezige vrijwilligers, als blijk van dank voor alle steun ontvangen uit de ‘HHPP’, zowel in raad en raad als financieel.

De foto’s van de nieuwjaarsbijeenkomst in dit bericht werden vervaardigd en vriendelijk beschikbaar gesteld door Jos Versteegen.

Schaapskooiblogger

170114ghkerk_9924          170114ghkerk_9929