Schriftlezingen van zondag 6 mei, de zesde zondag van Pasen (B): Hand. 10,25-26.34-35.44-48. – 1 Joh. 4,7-10. – Joh. 15,9-17

Met links naar de bijbelhoofdstukken in de Willibrordvertaling. Zie ook: lezingen, audiofragmenten en commentaar (via www.bijbelhuiszevenkerken.be) – lezingen en korte meditaties ontleend aan het Missaal voor zon- en feestdagen (via www.virc.at/)

Gebedsintenties 6 mei

Voor alle parochianen die ziek zijn, thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen.

Voor de parochianen die onlangs zijn overleden: Vincent Smeets, die morgen vanuit onze kerk zal worden uitgedragen. – Annie van Tilburg-van Vonderen. – Tootje Gründemann. – Alie Rotteveel-Veerman. – Hubertus van Mil. – Ton van der Voort. – Jacky Ponsioen-Rasué. – Bep van Rijn-Weerdenburg. – Franciscus Zaat.

Voor overleden parochianen: Ria van der Kroft-van Vliet. – Ton Choufoer. – Jan Mooren. – Gitta Cortenbach-Penders. – Frans Cortenbach. – Marja en Jan  Kooijman. – Ivo Hartevelt. – Ella van Eijk. – Hubertus Verhoef. – Maria Verhoef-van Duijnhoven. – Johanna Stegershoek-Verhoef. – Jan Roeleven. – Gerard Knigge. – Anna – Jan en Marianne Versteegen. – Helmi Vis-van Bilderbeek. – Josephine van Galen. – Overleden familie Van Rijn.

Mededelingen 6 mei

Maandag 7 mei is er om 11:00 uur de uitvaartdienst van de heer Vincent Smeets met medewerking van het dames- en herenkoor. Voorganger is pastoor J. Smith.

Woensdag 9 mei. is er om 10:00 uur een eucharistieviering in de Mariakapel. Voorganger is pater L. van Ulden O.F.M. — Om 14:30 uur.is er in de meimaand, Mariamaand, het rozenkransgebed, eveneens in de Mariakapel.

Donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, is er om 09:30 uur eucharistieviering, waarin pastoor W. Broeders voorgaat. Met medewerking van het Dames- en Herenkoor.

Zondag 13 mei is er om 09:30 uur een eucharistieviering Voorganger is pater L. van Ulden O.F.M. Met medewerking van het dames- en herenkoor

Zaterdag 26 mei is er in de Goede Herderkerk open huis; verdere informatie hierover volgt later. Er vindt dan ook verkoop plaats van allerlei spullen, inclusief boeken. Heeft u thuis nog boeken die u niet meer nodig heeft maar niet wilt weggooien? Lever ze in bij het secretariaat!

Sam’s Kledingactie van 21 april in Leiderdorp en Zoeterwoude-Rijndijk was succesvol. Op drie  adressen is in totaal 2.545 kg aan gebruikte kleding opgehaald: Goede Herderkerk 820 kg, Scheppingskerk 1.335 kg, Willem de Zwijgerschool 390 kg. Hartelijke dank hiervoor!

Theo Rump geridderd

Op 26 april, de dag voorafgaand aan Koningsdag, is Theo Rump uit Leiderdorp benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Uit handen van minister Ank Bijleveld ontving hij de koninklijke onderscheiding op de vliegbasis Soesterberg (waar de voormalige luitenant-kolonel 35 jaar heeft gewerkt) vanwege het vele vrijwilligerswerk dat hij heeft verricht: voor de veteranen van de Nederlandse krijgsmacht, maar ook ruim twintig jaar voor de katholieke kerk in de Leidse regio. Theo was onder meer actief in het bestuur van het dames- en herenkoor (Meerburg) en maakt thans deel uit van onze beheercommissie. Van harte proficiat, Theo, met deze welverdiende blijk van waardering!

Rond de Kerk, aflevering 13-6

Deze week verscheen aflevering 13-6 (mei-juni 2018) van ons parochieblad: Rondom de Kerk in de HH. Petrus en Paulusparochie in Leiden en omgeving.