Lezingen, gebedsintenties, mededelingen (week 11)

bijbel-deur_147174854848De boodschap teruglezen

Schriftlezingen van zondag 12 maart 2017, de tweede zondag van de Veertigdagentijd (A): Gen. 12,1-4a. – 2 Tim. 1,8b-10. – Mat. 17,1-9

Lees ook de vastenboodschap van paus Franciscus: ‘de ander is een gave’ (via rkkerk.nl).


kaarsGebedsintenties 12 maart 

Voor de overledenen: Ton Choufoer. – Patricia Bruines. – Nicolaas van der Salm en Catharina van der Salm-van Teijlingen. – Truus de Boer-van Wieringen. – Ada van der Meel-Slats. – Theo Hin. – Caroline Berghuis. – Bert Rijsbergen. – Josephine van Galen. – Overleden familie Van Rijn.

Voor de overledenen die onlangs uitgeleide zijn gedaan in onze parochiegemeenschap: Ester van Delft-Detic. – Paula Sevat-Dries. – Adriana Veeren-Ahrens. – Frans Cortenbach.

Voor alle parochianen die ziek zijn: thuis, in de ziekenhuizen  en verpleeghuizen;

Voor al wat parochianen hebben toevertrouwd aan het papier van het intentieboek of met zich meedragen in de stilte van hun hart.


Mededelingen 12 maart

doop_melina-tacx_20170312_101020_hdrVanochtend werd tijdens de zondagviering Milena Tacx gedoopt. Welkom, Milena, in onze parochiegemeenschap!

Maandag 13 maart is de eerste voorbereidingsavond van de vormelingen in de kerk. Aanvang: 18:30 uur.

Woensdag 15 maart is er om 10:00 uur een woord- en gebedsviering in de Mariakapel. Voor parochianen uit Leiderdorp staat er om 9:30 uur een taxibusje klaar bij het gebouw van de Menswording. Na afloop van de viering en het samenzijn met koffie (rond 11:30 uur) is er ook weer vervoer per taxibusje terug naar Leiderdorp.

Donderdag 16 maart is er een oecumenische vesperdienst in de Dorpskerk aan de Hoofdstraat in Leiderdorp. Aanvang: 19:15 uur. Voor meer informatie zie hieronder het bericht van 26 februari jongstleden.

Zondag 19 maart is er een woord- en gebedsviering, waarin Thijs van der Hulst voorgaat. Met medewerking van het jongerenkoor. Aanvang: 9:30 uur

Het blad Rondom de kerk wordt niet meer thuisbezorgd. Achter in de kerk liggen nieuwe exemplaren die u mee kunt nemen. Klik hier voor de digitale versie: RdK jaargang 12, aflevering 4 (februari/maart 2017)

Blijft u denken aan de Voedselbank? De gezinnen die moeten rondkomen van een klein inkomen hebben uw hulp hard nodig.


Paasbrodenactie

paasbrodenactieRond Pasen houdt Diaconaal Centrum De Bakkerij weer de Paasbrodenactie. De broden worden in speciaal formaat gebakken door Bakkerij Van Maanen en de opbrengst is bestemd voor het hulpverlenende werk van de rooms-katholieke en protestantse diaconieën.

Een Paasbrood van 400 gram kost € 5,00. Daarvan komt € 1,70 ten goede aan het diaconale werk.

Na de kerkdienst stelde de MOV/Diakonie-werkgroep parochianen in de gelegenheid om een Paasbrood te bestellen. De Paasbroden zijn op Palmzondag (9 april) na de kerkdienst af te halen in het atrium.


Restauratiefonds

20170129_122300_hdr_bewerkt     boekje_20161209_130220_hdr_bewerkt     Goede-Herderwijnen

Na de kerkdienst werden in het atrium tevens artikelen verkocht waarvan de opbrengst ten goede komt aan het restauratiefonds voor onze Goede Herderkerk. De DVD met de documentaire ‘Op weg naar De Goede Herderkerk’, vervaardigd door Maaike Hin, is verkrijgbaar voor slechts €5 euro. Ook het boekje over de geschiedenis van De Menswording en de verbouwing van dit kerkgebouw kan nog aangeschaft worden (prijs: € 5). En op veler verzoek zijn er ook weer flessen met Goede Herderwijn te koop voor € 6 euro per fles. U kunt ook bestellingen doorgeven en ophalen bij het secretariaat van De Goede Herderkerk.


Kozakken zingen in De Goede Herderkerk

kozakken_dsd8407-2Op zondagmiddag 26 maart geeft het Alphens Kozakkenkoor, dat in 2017 tien jaar bestaat, een jubileumconcert in de Goede Herderkerk. Speciale gaste is de Russische zangeres Viktoria Pankratova (1974). Aanvang: 14:00 uur. Kaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar bij het secretariaat van de Goede Herderkerk. Lees meer

 

 


R.k. kerk heeft betrokken journalisten nodig

logo-katholiek.nlFrank Bosman: Journalisten, theologen en gelovigen kunnen een pact aangaan met elkaar, een pact gericht op het zoeken naar waarheid. Elk op zijn eigen manier. Dit zoeken naar waarheid heeft geen propaganda nodig, dat maakt het zoeken zelf ongeloofwaardig. Maar dit waarheidszoeken heeft ook geen onmogelijke neutraliteit nodig, dat maakt het zoeken zelf overbodig. Lees meer