Lezingen, gebedsintenties, mededelingen (week 4)

bijbel-deur_147174854848De boodschap teruglezen

Schriftlezingen van zondag 22 januari 2017, de derde zondag door het jaar (A): Jes. 8,23b-Jes. 9,3. – 1 Kor. 1,10-13. – Mat. 4,12-23 of 12-17

kaarsGebedsintenties 22 januari

Voor de overledenen: Nel Bruines-Overmeer. – Vader, moeder en Martin Hendriks. – Riet en Piet van Zijp. – Riet van Diemen-Tijssen. – Josephine van Galen. – Overleden familie van Rijn.

Voor de overledenen die onlangs uitgeleide zijn gedaan in onze parochiegemeenschap: Ina van der Velde. – Ada van der Meel-Slats. – Siem Heemskerk. – Marianne Binnendijk-Hockx. – Loek Straman. – Jan de Vette.

Voor alle parochianen die ziek zijn: thuis, in ziekenhuizen en verpleeghuizen.

Voor al wat parochianen hebben toevertrouwd aan het papier van het intentieboek of met zich meedragen in de stilte van hun hart.

Logo_DGHMededelingen 22 januari

Woensdag 25 januari is er om 10:00 uur een woord- en gebedsviering in de Mariakapel. Voor parochianen uit Leiderdorp staat er om 9:30 uur een taxibusje klaar bij het gebouw van de Menswording. Na afloop van de viering en het samenzijn met koffie (rond 11:30 uur) is er ook weer vervoer per taxibusje terug naar Leiderdorp.

Zaterdag 28 januari worden allen die zich het afgelopen jaar belangeloos hebben ingezet voor parochiekern De Goede Herder uitgenodigd voor de Dank-Je-Wel-Vrijwilligers-Middag in het atrium van onze kerk. De bijeenkomst duurt van van 15:00 tot 17:00 uur. Als je je nog niet hebt aangemeld, doe dit nog even bij het secretariaat (via email degoedeherder@yahoo.com).

Zondag 29 januari is er een eucharistieviering, waarin pastoor Broeders voorgaat. Met medewerking van het jongerenkoor. Aanvang: 9:30 uur.

Tijdens deze koude winterse dagen vragen wij u om de mensen, die van de Voedselbank afhankelijk zijn, iets extra’s te geven, zodat er voor hen ook een beetje ‘warmte’ mag zijn.

logo_kerkbalans-200x222Actie Kerkbalans

Gisteren is op meer dan 150 plaatsen in Nederland de jaarlijkse Actie Kerkbalans met klokgelui gestart. Ook in onze parochiekern worden de enveloppen dankzij vele vrijwilligers in de komende week bij alle parochianen thuisbezorgd. Het doel van de Actie Kerkbalans is bekend:

(1) De eigen parochiekern financieel ondersteunen. Het is belangrijk dat eenieder die in onze geloofsgemeenschap ondersteuning, troost, voldoening en rust vindt, die betrokkenheid ook tot uitdrukking brengt door een gulle geldelijke bijdrage toe te zeggen.

(2) De ‘ledenadministratie’ actueel houden, ten behoeve van een efficiënte communicatie tussen kerk en parochianen. De overheid verstrekt bij verhuizingen uit oogpunt van privacy geen informatie meer met betrekking tot de kerkelijke gezindheid. Daarom is de eigen inbreng hierbij van bijzonder belang.

Voor meer informatie zie de brief (pdf) die zich in elke envelop bevindt.

Met dank bij voorbaat voor uw medewerking!

Werkgroep Actie Kerkbalans
Parochiekern De Goede Herder