Lezingen, intenties, mededelingen & nieuws (week 3)

De boodschap teruglezen

Schriftlezingen van zondag 20 januari 2019, 2e zondag door het jaar (C): Jes. 62, 1-5. – 1 Kor. 12,4-11. – Joh. 2,1-12

Met links naar de bijbelhoofdstukken in de Willibrordvertaling. Zie ook: lezingen, audiofragmenten en commentaar (via www.bijbelhuiszevenkerken.be) – lezingen en korte meditaties ontleend aan het Missaal voor zon- en feestdagen (via www.virc.at)


Misintenties 20 januari

Voor alle parochianen die ziek zijn: thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen.

Voor de parochianen die onlangs zijn overleden: Simon Honselaar. – Trudy van der Kamp.

Voor overleden parochianen: Jan Straathof. – Nel en Jan Zandbergen. – Tootje Gründemann. – Paula Sevat-Dries. – Aad en Erwin Duijndam. – Ivo Harteveld. – Ella van Eijk. – Maria en Hubertus Verhoef. – Johanna Stegershoek-Verhoef. – Helga Versteegen.

Voor al wat parochianen hebben toevertrouwd aan het papier van het intentieboek, of met zich meedragen in hun hart.


Mededelingen 20 januari

Woensdag  23 januari is er om 10:00 uur een woord- en gebedsviering in de Mariakapel.
Opgelet! Het taxibusje voor de woensdagochtend viering rijdt voortaan van en terug naar het Van Alphenplein (hoofdingang van Alphenstaete) in Leiderdorp. Vertrek uiterlijk 09:30 uur.

Zondag 27 januari is er om 09:30 uur een woord- en gebedsviering met medewerking van het dames- en herenkoor. Voorganger is Thea Dingjan-Zonneveld. Er is kinderopvang aanwezig.


Wereldjongerendagen Panama

Maandag 14 januari vertrokken zo’n dertig jongeren uit het bisdom Rotterdam richting Panama om daar deel te nemen aan de Wereldjongerendagen die van 22 tot en met 27 januari plaatsvinden in en rond Panama Stad. Pastoor Walter Broeders is een van de begeleiders. De eerste week in Panama staat in het teken van de ontmoeting met de Kerk in Panama en de lokale cultuur. De jongeren zijn te gast in een parochie en slapen bij gastgezinnen. Lees meer (via www.bisdomrotterdam.nl)

Een van de jongeren die vanuit het bisdom Den Bosch deelnemen aan de Wereldjongerendagen is Erik Buster, student theologie. Hij doet verslag vanuit Sona, een dorpje in Panama. Lees meer (via www.katholiek.nl)


De Zonnebloem bestaat 70 jaar

Vrijwilligersorganisatie De Zonnebloem zet zich al 70 jaar in voor mensen met een lichamelijke beperking.

Op 17 januari 1949 werd De Zonnebloem officieel opgericht. Anno 2019 hebben de 38.000 vrijwilligers nog steeds hetzelfde doel: mensen aangesloten houden bij de maatschappij. Lees meer (via www.kro-ncrv.nl)