Schriftlezingen van zondag 9 september, de drieëntwintigste zondag door het jaar (B):   Jes. 35,4-7a. − Jak. 2,1-5. − Marc. 7,31-37

Gebedsintenties 9 september

Voor de parochianen die onlangs zijn overleden: Pieter Frijns,. − Peter Brouwer. − Dick van der Hulst.

Voor overleden parochianen: Opa Herman Krowinkel. – Aad en Erwin Duijndam. – Hans en José Claesen. – Kees van Hoof. – Truus de Boer – van Wieringen. – Bep en Joop Vorst. – Petronella Kocken-van Wensveen. – Theo Hin. – Bruno van Dijk. – Caroline Berghuis. – Bert Rijsbergen. – Helga Versteegen. – Gerard Knigge. – Anna en Jan Versteegen. – Jan Roeleven. – Ivo Hartevelt. – Ella van Eijk. – Hubertus Verhoef. – Maria Verhoef-van Duijnhoven. – Johanna Stegershoek-Verhoef. – Helmi Vis-van Bilderbeek. – Overleden familie Van Rijn.

Mededelingen 9 september

Vanmiddag wordt om 13:00 uur Lucas Hendrik Hubertus Crans gedoopt.(geboren 20 april j.l.), zoon van Andreas Crans en Liduina van Eyk.

Woensdag 12 september is er om 10:00 uur een eucharistieviering in de Mariakapel. Voorganger is pater L. van Ulden O.F.M.

Zondag 16 september is er om 9:30 uur een woord- en gebedsviering waarin Thea Epskamp voorgaat. Met medewerking van het dames- en herenkoor.

Op woensdag 10 oktober wordt om 10:00 uur wordt in de Goede Herderkerk een gemeenschappelijke ziekenzalving gevierd (zie ook de blogpost van 26 augustus j.l.).

Over schaamte bij misbruikschandaal

Het KRO-televisieprogramma Kruispunt is zondagavond 9 september gewijd aan de impact van het misbruikschandaal op de gelovigen van de katholieke kerk. Presentator Wilfried Kemp peilt de stemming onder prominente katholieken: wat moet de paus in deze crisis zonder weerga doen? Lees meer (via www.kro.nl)