Schriftlezingen van zondag 23 september, de vijfentwintigste zondag door het jaar (B):   Wijsh. 2,12.17-20. − Jak. 3,16-4,3. − Marc. 9,30-37

Misintenties 23 september

Voor de parochianen die onlangs zijn overleden: Pieter Frijns. − Peter Brouwer. − Dick van der Hulst.

Voor overleden parochianen: Gré van der Meer-Duijn (jaargetijde). – Patricia Bruines. – Piet Hartwijk. – Corrie Zwetsloot-van der Meer. – Anneke de Vriend. – Joop van Dijk. – Nel Bruines-Overmeer. – Gijs Duivenvoorden. – Siem Heemskerk. – Lies en Adriaan Vreeburg.

Mededelingen 23 september

Woensdag 26 september is er om 10:00 uur een woord- en gebedsviering in de Mariakapel.

Zondag 30 september is er om 9:30 uur een eucharistieviering. Voorganger is pastoor W. Broeders. Met medewerking van kinderkoor.

Op woensdag 10 oktober wordt om 10:00 uur wordt in de Goede Herderkerk een gemeenschappelijke ziekenzalving gevierd (zie ook de blogpost van 26 augustus j.l.).

Drie tips om katholiek te blijven in tijden van misbruikcrisis

In het evangelie van de 25ste zondag door het jaar laakt Jezus het contrast tussen de eerzucht van zijn leerlingen en de onschuld van een kind. In de voorbije weken heeft paus Franciscus heel wat gezegd en geschreven over het misbruikschandaal. Nikolaas Sintobin S.J. distilleert daaruit drie tips die ons mogelijk verder kunnen helpen, vertrekkend van het voorbeeld van kinderen. Lees meer (via www.kerknet.be)

Concert Byzantijnskoor Drenthe

Op zondag 30 september 2018 geeft het Byzantijnskoor Drenthe onder leiding van Julia Zaytseva een concert in de Goede Herderkerk. Het koor streeft ernaar de Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek en de Oost-Europese kozakken- en volksmuziek zo goed mogelijk ten gehore te brengen. Aanvang van het concert: 15:00 uur. Toegang (inclusief consumptie) kost EUR 15 aan de kerk, voor aanvang van het concert. In de voorverkoop geldt een gereduceerd tarief van EUR 10 (s.v.p. reserveren via het conctactformulier op de website).

(Saint Basil’s Cathedral in Moscow, Russia. Foto David Crawshaw)