bijbel-deur_147174854848De boodschap teruglezen

Schriftlezingen van zondag 1 oktober 2017, de zesentwintigste zondag door het jaar (A): Ez. 18,25-28. – Fil. 2,1-11 of 1-5. – Mat. 21,28-32

kaarsGebedsintenties 1 oktober

Voor alle parochianen die ziek zijn, thuis, in de ziekenhuizen  en verpleeghuizen.

Voor de overledenen: Ton Choufoer. – Corrie Zwetsloot-van der Meer. – Piet Hartwijk. – Marja Kooijman. – Jan Mooren. – Ria van der Kroft-van Vliet. – Frans Cortenbach. – Gerard Knigge. – Anna en Jan Versteegen. – Ivo Harteveld. – Jan Roeleven. – Hubertus Verhoef. – Johanna Stegershoek-Verhoef. – Ella van Eijk. –  Josephine van Galen. – Overleden  familie Van Rijn.

Voor de parochianen die onlangs zijn overleden: Jan Kooijman. – Mevrouw Verhoef-van Duijnhoven, die zaterdag j.l. vanuit onze kerk is uitgedragen.

Logo_DGHMededelingen 1 oktober

Woensdag 4 oktober is er om 10:00 uur (niet: 9:30 uur) een woord- en gebedsviering in de Mariakapel. ’s Avonds is er in de Maria-Middelareskerk een eucharistieviering waarin Franciscus centraal staat. Aanvang: 19:30 uur.

Zondag 8 oktober is er een woord- en gebedsviering waarin Thea Dingjan voorgaat. Met medewerking van het kinderkoor.

eerstecommunieEerste Communie

We zijn al begonnen met de voorbereidingen voor de Eerste Heilige Communie 2017/2018.

Kinderen uit groep 4 kunnen zich voor dit project nog aanmelden. Willen hun ouders in dat geval een bericht sturen naar: ehcdegoedeherder@hotmail.com.

Met vriendelijke groet, namens de werkgroep EHC De Goede Herder,

Caroline de Winter

Franciscus4 oktober: hoogfeest van Sint Franciscus

Aankomende woensdag viert de katholieke kerk de gedachtenis van Sint Franciscus (1181/2-1226), een van haar grootste heiligen. Franciscus is de grote inspirator van de huidige paus Jorge Bergoglio, die zijn naam aannam en daarmee een radicaal programma omarmde. Lees meer (via www.kro.nl)

De oudst bekende afbeelding van Franciscus van Assisi, een fresco in het klooster van San Benedetto in Subiaco.