Schriftlezingen van zondag 30 december 2018 (Feest van de Heilige Familie): 1 Sam. 1,20-22.24-28. – 1 Joh. 3,1-2.21-24. – Luc. 2,41-52

Gebedsintenties 30 december

Voor de parochianen die onlangs zijn overleden: Simon Honselaar. – Trudy van der Kamp. – Cees van der Meer. – Finette den Tex-Lips.

Voor overleden parochianen: Nel Bruines-Overmeer. – Ria Kagenaar. – Pieter Frijns. – Vincent Smeets. – Sacha Lim. – Paul Snijders. – Lies en Adriaan Vreeburg. – Vader, moeder en Martien Hendriks. – Anky Overdijk.

Mededelingen 30 december

Dinsdag 1 januari, op Nieuwjaarsdag, is er om 09:30 uur een eucharistieviering met samenzang en muzikale ondersteuning. Voorganger is pastoor Broeders.

Woensdag  2 januari is er om 10:00 uur een woord- en gebedsviering in de Mariakapel.

Zondag 6 januari (Openbaring des heren) is er om 09:30 uur een eucharistieviering. Voorganger is pastoor W. Broeders. Met medewerking van het tiener- kinderkoor. Er is kinderopvang aanwezig.

Kerstwens van paus Franciscus: broederlijkheid

Voorafgaand aan de zegen urbi et orbi (aan stad en wereld) benadrukte paus Franciscus in zijn kersttoespraak dat de universele boodschap van Kerstmis ons leert dat God een goede Vader is en wij allen broeders.

“Daarom,” aldus paus Franciscus, “zijn mijn wensen voor een vrolijk Kerstmis, wensen van broederlijkheid:

• Broederlijkheid tussen de mensen van elk volk en cultuur.
  • Broederlijkheid tussen mensen met verschillende ideeën, maar in staat elkaar te respecteren en naar de ander te luisteren.
  • Broederlijkheid tussen mensen van verschillende godsdiensten. Jezus is het gelaat van God komen openbaren aan iedereen die Hem zoekt.”

Lees de hele kerstboodschap van paus Franciscus (vertaald uit het Frans, via www.rkdocumenten.nl)

Oud en nieuw

Aan het einde van 2018 maken tv-journalisten in overzichten en cabaretiers in oudejaarsconferences de balans op. Wat vond men in twaalf maanden wereldnieuws opmerkelijk, schokkend en grappig? Hoe interessant en amusant dit ook kan zijn, belangrijker, aldus Kolet Janssen, is om zelf terug te kijken. “Wat heeft ons bezig gehouden? Waar zijn we dankbaar voor? Waar hebben we van wakker gelegen? Wat of wie heeft ons blij verrast? Waar was God dit jaar?” Lees meer (via www.kerknet.be)