Nu daagt het in het Oosten

Nu daagt het in het oosten
Lezingen en liederen op weg naar Kerstmis

Kom zondagmiddag 16 december naar de Goede Herderkerk, om een oud verhaal te beluisteren en bezingen, een verhaal dat elk jaar weer als nieuw in de oren klinkt – over een licht dat de duisternis doorbreekt, hoop op toekomst, over een koninklijk kind geboren in een stal.

Het verloop van de dienst, waarin lezingen en liederen elkaar afwisselen, volgt een kerstavondtraditie uit de Anglicaanse Kerk: A Festival of Nine Lessons and Carols. Met medewerking van het Goede Herderkoor (voor deze gelegenheid uitgebreid met projectzangers) onder leiding van Ans Bulles; António Pedrosa bespeelt het orgel. Voorganger is Thea Epskamp, geassisteerd door lectoren uit alle geledingen van onze parochiegemeenschap.

Er zullen liederen klinken uit het Engelse en Nederlandse kerstrepertoire: Once in royal Davids city. – Nu daagt het in het oosten. – Als tussen licht en donker. – A babe is born I wys. – Een ster ging op uit Israël. – O kom, o kom, Immanuël. – Ding, dong, merrily on high. – God rest you merry gentlemen. – The first Nowell. – Coventry Carol. – We three kings. – Wij komen tezamen. – Hoor, de eng’len zingen d’eer.

De lezingen over het naderende heil zijn genomen uit de bijbelboeken Genesis, Jesaja (Oude Testament), Lucas, Matteüs en Johannes (Nieuwe Testament).

De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte voor Serious Request en in het atrium gelegenheid om na te praten bij een drankje. Aanvang: 15:30 uur. Zaal open: 15:00 uur.

Zeg en mail het voort! Zie ook de flyer (pdf).